Jag bygger på Stadshuset

Jag har nu byggt på Stockholms stadshus i Minecraft i cirka 150 timmar. Jag har valt det eftersom det är det coolaste hus jag vet.

Det passar bra att bygga i Minecraft skala 1:1 eftersom det är så stort. Byggnaden är ungefär 120 meter lång och 80 meter bred. Tornet är drygt 100 meter högt.

Dessutom täcks ju byggnaden av tegel som det finns gott om i Minecraft. Andra material som används flitigt är sandsten och ekträ.

Stadshuset i Stockholm

Stadshuset i Stockholm

En annan grej som är bra med Stadshuset är att det är så varierat inuti. Rummen har väldigt olika karaktär. Blå hallen är täckt av tegelsten, Gyllene salen har guldväggar och Rådsalen ser ut som en vikingasal i rött och trä. Så finns det massor av trappor och valv. Många rum är bara tre meter höga medan andra kan ha över tjugo meter i takhöjd.

Sedan är det mängder av detaljer och statyer och målningar som inte går att återge i Minecraft, men det är liksom charmen med det hela. Klumpigheten är ju det som är Minecrafts själ.

Nu har jag inte tid att skriva mer för nu ska jag bygga. Återkommer.

Bildkälla: Wikipedia

 

Leave a Reply